galapagos eilanden - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Mirjam Jong - WaarBenJij.nu galapagos eilanden - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Mirjam Jong - WaarBenJij.nu

galapagos eilanden

Blijf op de hoogte en volg Mirjam

03 December 2007 | Ecuador, Quito

yesss we go to the galapagos!!!!!
en wel als miriam de jang en elisabeth van holfloegen.. se bin hier niet sa krekt met controles,nou ja no problemo wij zitten ien t vliegtuig.. effe anderhalf uur vliegen en je bent er ook al,geweldig!!!
we zijn geland op eiland isla santa cruz. mooi, tassen gedropt ien hotel en klaar maken voor een beste wandeling.. ach het is een aardig temperatuurtje dus dat kin wel. veel leguanen en schildpadden gespot. ik vind t nou al geweldig!!!
in de avond even op zoektocht gegaan naar een nieuwe camera, en gevonden.. eindelijk kan ik weer de paparazzi uithangen.. en dat moet ook echt wel hier met al dat moois.
de volgende dag gingen we met de complete groep to the big turtles in the nature. nou en groot joh wooow!!
in het darwin centre naar de iene mine tot steeds grotere turtles in alle maten en vormen, we liepen er gewoon tussendoor. die beesten zijn nergens bang voor. na genoeg turtles op naar de boot, quantanamera!! we zaten er met een beste groep uit zweden,hihi.. kñackebrude!! nee dat aten wij niet, wij aten namelijk,heel verrassend, rijst met kip ofsoiets.. in de nacht zijn wij naar t volgende eiland gevaren, isla rabida.
vroeg in de ochtend al in de rubberboot gesprongen voor een wandeling tussen de sealions en bleu footed boobies over t vulkaan eiland.. echt prachtig zo mooi allemaal en heerlijk temperatuurtje erbij..nou toen ons maar eens klaargemaakt voor t snorkelavontuur. in ons pakje en snorkel in de boot om vervolgens op t water je achterover t water in laat vallen.. (net als in de film) blpfss blpfss oke effe rustig adememen en snorkel de snorkel.. wauw wat een vissen zeg in alle kleuren en maten,en zeesterren en haaien!! euhh een HAAI, ach ja joh die zwemmen daar ook.. pffhe elsblub pfmoet fje pffhier pfzienblub.. echt geweldig, bijna bij t strand kwamen de zeeleeuwen het water ook effe in..
na de lunch(weer rijst en kip) waren we wel toe aan een siesta, ja joh soms echt zo vervelend he;)
ook de andere kant van t eiland hebben we effe bewandeld en ook in deze baai gesnorkeld.. dit keer weer met vele mooie vissen en pinguins :) en nog een mini octopus op de hand gehad, dat voelt echt apart joh met zijn nopjes.. hihi
de dag afgesloten met een klim op de berg met mooi uitzicht over de baai tijdens het ondergaan van de zon.. nou wat bin we mooi fut!! alwer?! ja nee nog steeds..
na een lange nacht varen in de baai van isla genovesa voor anker.. ook hier goed de dag meegenomen dus hoppa om 6 uur weer in het bootje om naar t vogeleilandparadijs te gaan.. we liepen weer gewoon tussen de beestjes door(zijn aan mensen gewend,zien ons niet als gevaar) er waren veel vogels nog op hun eieren aan t broeden of hadden al kleintjes, echt zo mooi om te zien. ook hier de red footed boobie gespot, nou wat een schatje!!
na de vogels door naar de hamerhaaien:shock euhh!! ja snorkel de snorkel.. pffffjaaaa pffdaaarfff!! prachtig 5 achter elkaar aan, echt zelf gezien geweldig..
nou genoeg gesnorkelt maar weer tijd voor een wandeling over t strand, over,tussen,door de zeeleeuwen.. ach je raakt er aan gewend he, oink oink oink ja hoi meneer de zeeleeuw, prachtig.. eiland vol met bleu footed boobies gespot en ondertussen lekker verfikt, heb je met dat mooie weer hier he 8)
nou van al dat genieten en moois wat we hebben gezien werden we nu afgestraft met een allemachtige wilde rit over de oceaan te varen naar isla seymour.. ja lach maar maar dat was echt geen pretje,sodemieters wat een golven en mijn maag ging gewoon lekker mee golven,pff:( na 6 uren naar de horizon te hebben gestaart eindelijk rustig!!
en wouden ze ons ook nog rijst met kip aansmeren op de boot:? nou meneer ik weet niet of je t door had hoor maar we hebben net een heeeeeeeele wilde rit gehad en mijn maag is nog aan het centrifugeren dus nee dank je!!! de chickas gaan op bed lekker koese..
aaah volgende ochtend weer fris en fruitig.. ontbeten met pannekoekjes(jaaa zo hoort het) klaar voor de laatste wandeling. de bleu footed boobies paringsdans bekeken en een gekke vogel met een wel hele grote opgebazen rode ballon onder zijn kin hangen, hiermee maakt indruk op de vrouwtjes...
all good things come to an end!! en dus zo ook ons avontuur op de galapagos, het was echt helemaal geweldig,fantastich een onvergetelijke herinnering for ever..

back to quito!!!

ciao besos mir

en echt super alle reacties, vet leuk om te lezen, thanks

• 03 December 2007 - 21:50

Claudia:

pfff wat kan jij mooi vertellen;-)zit er midden in als ik dit lees maar ben daarna blij dat ik veilig achter m'n pctje zit hahaha, kus.

• 04 December 2007 - 10:36

Mirjan:

heee Mir
    Wat gaaf allemaal en spannend zeg!!!Lijkt mij een super beleving, ben jaloers haha!
    Heel veel plezier nog.
    Kus Mir

• 06 December 2007 - 12:02

Marleen:

HAAI Mirjam!!! Klinkt allemaal prachtig. Zo ook de temperatuur. Ik kijk nu naar buiten en zie regen regen en nog eens regen. Daglicht is ook te veel gevraagd, maar goed Sinterklaas is weer uit ons kikkerlandje en dus bijna tijd voor de kerstboom. Hebben we toch nog wat licht in huis. Wat een contrast met wat jij beleefd. Wel eng die haai zeg. Maar wat is het daar prachtig. Ben benieuwd wat je allemaal meer gaat beleven. Blijf je volgen. Doeiiiiii groetjes Marleen

• 06 December 2007 - 20:25

Melissa:

Het heeft ff geduurd, maar ik heb je gespot!
    Heerlijk om al die verhalen te lezen, ik zou bijna vergeten dat ik hier in het regenachtige en winderige Nederland zit.
    Maar goed, 1 blik naar buiten en ik ben weer met beide benen op de grond. Ik blijf je volgen, ben benieuwd naar je volgende verhalen.
    Groetjes Melissa

• 10 December 2007 - 09:40

Monique:

Heeeej Meid wat een verhalen weer zeg jij maakt daar ook echt alles mee he. Wat is het hier dan saai in Nederland!!! hahahah. En haaien gezien wat cool!!! dat vergeet je zeker nooit weer en leuke foto's erbij. Zo kunnen we in de gaten houden of je ook veranderd haha. Maar ik zal mijn verhaal moeten afbreken want ja hier gaat het gewone leven verder moet naar school snik snik.

Tot volgende keer kijk alweer uit naar je andere spannende verhalen.

Xx Monique

• 11 December 2007 - 20:47

Finnie:

Jeetje, als je dit zo allemaal leest van jou, dan ben je straks weer aan vakantie toe met wat je daar allemaal doet. Geweldig allemaal! Wij hebben hier de sint tijd eindelijk weer gehad (Renee flipte bijna van de radio/cd speler die ze kreeg)en maken ons nu weer klaar voor de kerst. Ben benieuwd hoe jullie daar de kerst vieren. Nog heel veel plezier en oant oare x. Groetjes Finnie and family

• 12 December 2007 - 19:32

Miep:

Nou Mirjam, je bent helemaal in de mood zo te lezen. Gaaf en wat een prachtige eilanden en prachtige foto's. Heb je intussen nog meer woeste ritjes op het water gemaakt??? Alvast hele speciale en fijne kerstdagen.

• 13 December 2007 - 20:16

Kees, Hoit Van Sito:

Hoi Mirjam,

Via Sito blijven we goed op de hoogte.
    Het moet wel fantastisch zijn, zoveel belevenissen achter elkaar.
    Prachtige foto's ook.
    Veel plezier verder.

Kees

• 14 December 2007 - 14:09

Rolien:

He!!

Jeetje wat een belevenissen zeg!! En dit is nog lang niet alles!!
    Kijk erg uit naar je volgende verhaal!!!

Grtjs Rolien

• 19 December 2007 - 06:46

Pytha & Guillaume:

Wat een avonturen...

We weten niet of dit de goeie plek is om dit te 'posten' maar we willen je in elk geval vast een hele bijzondere en fijne verjaardag wensen: VAN HARTE GEFELICITEERD !!!

Groeten uit Zutphen