fanatiek in peru
Blijf op de hoogte en volg Mirjam
10 Januari 2008 | Peru, Puno
ja was ik dan eindelijk weer effe en dit keer in peru, pff stukkie groter als ecuador en de helft minder tijd.. planning toch een beetje verkeerd:?
maar goed dit jaar een speciale verjaardag voor mij.. om half zes in de ochtend was ik al wakker en niet van de zenuwen voor mijn jaartje erbij maar om ons klaar te maken voor een trekking van 4 dagen in de bergen van huaraz.. samen met de zweedse dames hadden we dit idee bedacht, ach leuk ja we kunnen de bergen wel in weer eens wat anders.. nou pffff dat heb ik geweten he,zoooooooo he.. na een aantal uren in een krakkemikkeg busje naar ons startpunt gebracht, provosorise lunch gehad en in de felle middag zon begonnen aan onze trek.. en de eerste dag bestaat uit: omhoog!! en we begonnen al op 3000m hoogte oftewel is al effe moeilijk ademhalen.. nou leuke verjaardag hoor ik dacht dat ik het einde niet zou halen,na 6 uren ploeteren plaats voor overnachting gevonden.. mooi grasveldje langs het water in de inmiddels erg koude bergen.. tentje opgezet en opfrisse in het ijskoude direkt uit de bergen water, tja dat heb je als je met vikings op stap gaat.. whieuhiuw aaaah kan t nog kouder!!! snel aankleden en als kadootje een flesje rum gekregen dus dat maakt je wel weer lekker warm van binnen, beetje zingen en ouwehoure laatste beetje energie eruit en hop de tent in. goed ingepakt met muts sjaals en wanten en sokken en pyamas en nog veeel meer in de slaapzak op ons matje!!( ja matje ja) nou goed idee,bin we mooi fut now..
na een geweldige nacht!! vroeg in de ochtend weer schoenen aan en lopen maar.
inmiddels gewend aan het lopen en ook minder stijl was het een prachtige dag. met regen en zonneschijn, warm en koud, poncho aan en poncho uit. na 6 uren weer gehaald,yessss!!! snel tent opzette nu t nog droog is en hoppa met zn allen in de tent en verhaaltjes vertellen.
derde dag ach laten we vandaag maar weer eens een stukkie lopen!! weer heerlijk bijgeslapen in onze comfortabele tent dus we kunnen er tegenaan,moet ook wel want dit wordt de zwaarste dag.. van 3400m hoogte op naar 4750m hoogte.. pfff takes your breath away!! begonnen met zon en prachtige lagoons, geweldig uitzicht over de bergen met besneeuwde bergtoppen, om er vervolgens een paar uur later op de top in de sneeuw te staan.. geen adem geen kracht meer maar doorgaan reserve opmaken en er bijna bij neervallen extra power uit een reserve waarvan ik niet wist dat ik die had.. ik kan het, ik doe het, het gaat goed en dan... dan op de top staan in de sneeuw en uitzicht over de bergen, de paden die ik toch maar effe bewandeld heb.. yesss.. en dan naar beneden. in de regen heel veel regen. waarom doe ik dit ook alweer???:?
maar na regen komt zonneschijn dus ook nu, en dan is het weer bloody hot pfff. eindelijk eindelijk met zwaar verzuurde benen aangekomen om tent op te zetten.. laatste nachtje vet ingepakt in de ijskoude bergen slapen, dromen over een warme douche en een heerlijk comfortabel bed.... en dan wakker worden "ooh ik lig nog steeds in de tent" maar vanavond!!
laatste dag en als verassing nog effe lekker stukkie stijl omhoog, je ritme vinden in het ademhalen het non-stop doorgaan op de automatische wandelpiloot, dit is leuk, dit is genieten, zelf gedaan dus nog effe doorzetten en yess ik zie het eindpunt nog een paar treden en dan zitten en uitpuffe en dan hoef ik niet meer.. pfffff heerlijk yess kan wel janken ben kapot heb geen kracht meer maar heb t wel effe gedaan.. WIEIEIEUWHUIIEIWW who is the man of women hihi:)
na een urenlange busrit aangekomen bij hostel en daar... daar stond ie dan mijn bed, mijn heerlijke comfortabele bed die mij de beste nachtrust gaat brengen na een heerlijke warme douche, een douche waar ik niet meer onderweg wil. oooh genieten en dan afdrogen met een grote zachte roase handdoek.. dit heb ik verdient!! welterusten..
goeiemorgen het is kerst althans dat zeggen de dames, is nog maar de 24 maar vandaag vieren wij kerst.. dus niks luieren, op naar de markt om het eten voor vanavond te halen.. nou daar zie je je ogen uit he alles hangt daar vers aan de haak,kippen, kalkoenen, varkens, alle soorten vis en groenten.. maar het wordt een vegatarische maaltijd want jenny en ellinor eten geen vlees:shock weer eens wat anders als gourmette dus.. maar ook goed leeker eten gemaakt en naar plaatselijke oven gebracht om het even later heerlijk vers op te halen.. internationale kerst met zweedse dames een stel uit chili een stel uit hongarije en ik natuurlijk.. lekker eten en drinken en wat kleine kadootjes uitgewisseld en om 12 uur vuurwerk!!
tweede kerstdag(voor mij) heerlijk gechillt en mupppetshow gezien in het spaans.. in de peruaanse tuc tuc geskeurt,ticket gehaald vooor de bus naar lima..
terwijl jullie nog volop in de kerst sfeer chille spring ik de bus in op naar lima(7uurtjes) om vervolgens in lima de bus door te pakken naar pisco, ach maar weer 4 uurtjes.. gebroken aangekomen in pisco hostel gezocht, wat wel effe zoeken was aangezien er 2 maand geleden een heftige aardbeving is geweest en de halve stad plat had gelegd.
dus volgende dag maar door naar paracas, lekker chille op het strand.. lets go lobstorise.. oftewel verfikke, ja dat wil hier wel.. een heerlijke lunch gescoort met krabsoep!! hee er zit wat in mijn soep!! euuh ja dat heb je met krabsoep he... hihi nou lache. aangezien ik niet echt een vis en krab eter ben was dat voor mij effe schrikken maar heb t toch geprobeert, yess weer een overwinning..
ook de pore man galapagos bezocht, in de boot langs de eilandjes met honderden brullende sealions en tig schijtende peruvian boobies en pinguins, wel verschillend als op de galapagos maar zeker mooi.. van het water door naar het zand, paracas natuurreservaat. grote droge zandvlaktes met prachtige baaien.
helemaal gewend aan het zand door naar huacachina, klein dorpje omringt door zandduinen.. ideaal voor sandboarding dus dit uiteraard effe uitgetest..:D
nou dat ging nog niet zo makkelijk dus maar op de buik en sjoeffffffffff.. en wat in de buggie omgeskeurt door het zand, geweldig!!!!
en daar was de laatste dag van het jaar alweer.. ja het is zo voelt niet zo aangezien wij in korte broekie en toppie wat door het dorpje slenteren.. big party (mucho fiesta) in de tuin van het hostel met barretje en zwembad en hangmatten.. en rum en cerveza s nou muziekje derbij en swingen maar.. om twaalf uur was er 1 knal en iedereen feliz nuevo año wensen en wer lekker verder feesten.. enm dat heb ik gwewten de volgende ochtend:( nou ja dan maar rustig aan.. helaas afscheid genomen van de zweedse jenny en ellinor na twee geweldige weken vol lol en avontuur en gezelligheid.. bye bye zwaai zwaai.. nu reis ik verder met bart die in quito op dezelfde school zat en gastgezin.. dus genoed gerelaxt en bus in richting nasca, om daar in een vliegtuigje boven de nasca lines te vliegen. was wel grappig in zon miene vliegtuigje ooh ja en de nasca lines ook erg mooi he, hihi.
met een flesje rum en cola de nachtbus in naar araquipa.. heerlijk gechillt in parkje, ja wordt je moe van busreizen. en wat in het stadje omslenteren.. helaas eindigde de dag op het politieburo.. aangezien iemand mijn kleding zooooooooooo mooi vond heeft ie mijn overvolle zak was bij de waserette gejat.. tja sta je dan!! heu wat zegt u mevrouw hoor ik dat goed:shock mijn was!! weg!! maar maar daar zit alles in wat moet ik nou aan... nou leuk dat wordt dus traditionele kleding van hier..
maar alles nog helemaal super moet nu beetje nog meer basic leven, ach is ook maar kleding he:)
ik ga vrolijk verder en heb alweer een tour geboekt voor twee dagen de bergen in!! euh wat?? bergen effe vergeten ofso, zit die herrinnering ook tussen mijn kleding.. ach ja nou ja op een of andere manier beland ik altijd weer in de bergen, begin het misschien wel leuk te vinden..hihi:lol
dus ik ga mijn tas inpakken, wat er dan nog te inpakken valt, en maak me klaar voor de trekking... fanatiek begin van het nieuwe jaar!
nog ontzettend bedankt voor alle leuke reacties voor mijn verjaardag en kerst en ik zou zeggen
FELIZ NUEVO AÑO!!!!!!!!!!!
en maak er een hell of a good time van..
besos mir
10 Januari 2008 - 12:10
Henny:
Ha Mirjam,
Leuk wer ris efkes wat fan dy te hearen!
Wat in yntensyf libben net, as jin sa op reis binne!Ien konstante stream fan (ek letterlike) hichte- en djiptepunten.
Dat is pas libjen!
Yn ôfwachting fan dyn fierdere avonturen!
Groetnis, ek fan Kees -
10 Januari 2008 - 14:49
Rolien:
Hoi hoi
Wat weer een verhaal zeg!!Probeer me er tijdens het lezen iets bij voor te stellen maar als ik dan de foto's zie kloppen mijn voorstellingen niet helemaal!! Super wat je allemaal doet!!Heel veel plezier weer voor de komende tijd en succes op je volgende
berg avontuur!!!
Groetjes Rolien -
10 Januari 2008 - 16:47
Petra:
He Mir,
De allerbeste wensen voor 2008!!! Je begint het jaar in ieder geval goed. Super om je te volgen. Groetjes aan Bart.
Dikke kus,
Petra -
12 Januari 2008 - 08:20
Marleen:
Hola Mirjam!!!
Jeetje ik word al moe als het verhaal lees over het bergbeklimmen. Maar het is wel prachtig zeg. Hier gaat het leventje gewoon door. Dan vriest het, dan dooit het(en regent het). Kortom weer zo'n kwakkelwinter. Verder gaat ook alles zijn gangetje. Maandag weer naar de Henk ten Hoor school, volgende niveau. Niveau 3 hebben we gehaaald. Heb je al weer mooie peruaanse kleding gevonden? Weer eens wat anders dan kleding van Henkie!!! We hebben de 1e nieuwe collectie weer binnen. En daar ben ik erg blij mee. Ben zo uitgekeken op de wintersooi. Wil ook in korte broek/rokje lopen... Nou misschien straks nog eens even een weekje naar de zon...wie weet
Groetjes Marleen en heel veel plezier weer gewenst -
12 Januari 2008 - 10:56
Lammy:
Hola chica! Weer een leuk verhaal om te lezen.... super! Nog een half jaar en dan ga ik ook weer even op reis! Helaas geen jaar want dat kan volgens mij maar 1 keer in je leven. Het wordt 4 mnd Azie :-d Heb er nu al zin in!
Jij nog heeeel veel plezier, liefs vanuit Joure! -
12 Januari 2008 - 14:20
Mirjan:
hey mir!
girl power zeg! Knap hoor van je! Wat een verhaal en wat een prachtige foto´s weer!
K*t dat je kleren weg zijn, grr, succes met nieuwe kopen.
heel veel plezier nog!!! :D
x Mir! -
12 Januari 2008 - 18:48
Inge..:
Haaaaii Mirjam..!!
Wauw, ik ben zo vet jaloers op je, we kregen vandaag je 2de kaartje binnen bij Henk ten Hoor :D echt heel leuk..!! Blij dat je het naar je zin hebt, en straks Sito mee..
Nou ik blijf je in de gaten houden..!!
Dikke tût vanuit het frisse Nederland..
Xx Inge -
13 Januari 2008 - 14:48
Sijtze En Christien:
Hoi Mirjam,
Vanmorgen even, nou ja even!, je verhaal gelezen. Wat een avontuur,knap hoor.
We zijn erg benieuwd naar het volgende avontuur. We blijven je volgen.
Groetjes uit Noordwolde
P.s Ben benieuwd hoe je er uit ziet in de plaatselijke klederdracht!!
20 Januari 2008 - 11:43
Elsbeth:
He Mir
Nou jeetje wat een super verhaal weer hoor.
Ben jaloers......
Maar uuh nog 2 weekjes he en dan komt Sito bij je, ben je de dagen al aan het aftellen????
Nou jij daar nog maar heel erg genietuuuhh...
Dikke kus Elsbeth