de chicka s in de jungle - Reisverslag uit Lago Agrio, Ecuador van Mirjam Jong - WaarBenJij.nu de chicka s in de jungle - Reisverslag uit Lago Agrio, Ecuador van Mirjam Jong - WaarBenJij.nu

de chicka s in de jungle

Blijf op de hoogte en volg Mirjam

13 November 2007 | Ecuador, Lago Agrio

hola!!!!!!

zo nou was ik alweer, ik beleef hier ook zoveel he dus maar weer tijd voor een verhaaltje. dit keer samen met elsbeth de jungle in.
de reis gaat naar lago agrio, jungle samona. niks wennen hier voor elsbeth want we moesten die avond al in de bus effe 8 uurtjes hobbele en bobbele, ach maar wat koese en daar zijn we al... oke beunos dias iedereen eerst maar effe ontbijtje scoren want na zo·n rit lust je wel wat.. tuurlijk moesten we nog uren wachten op de mensen die met het vliegtuig kwamen en toen in het bussie en ach nog maar paar uurtjes rijden over de heerlijke natuurlijke wegen hier in ecuador.. yess het wordt lekker weer zonnetje derbij nou dit begint erop te lijken of niet els!! zo! aangekomen en iedereen maar in de uitgeholde boomstam, nee hoefden niet te peddelen gelukkig,er hing een motor achter.. oooh wat een mooie natuur, he moet je daar zien ooh !!! oke en dat dan paar uurtjes voordat we bij ons kamp(el puente) aankwamen. nou "ik vind t hier gezellig" wat een schattige afgekeurde boomhutten ooh en we hebben ook nog huisdieren, wat gezellig.. la koekarasha la koekarasha!!!! ja joh doe alsof je thuis bent spring maar lekker tussen mijn kleren.. goed euh douche met kaarslicht is erg romantisch hihi en erg koud aangezien ze hier geen warm water kennen.. en fohnen??!! hoe werkt dat hier, moet die in deze boomstam elsbeth.. goed en nou effe over naar basic dus he want je kan niet altijd tutte dat blijkt nu wel weer..
na het avondeten de jungle maar effe in, oeps zaklamp vergeten nou ja dan de nachtogen maar weer aan. en we kregen hulp van de vuurvliegjes. op de achtergrond rustgevende natuurgeluiden, zoals kikkers, sprinkhanen, apen, slangen en weet veel wat daar nog meer leeft.. erg leuk was t en toen hielden wij t ook maar voor gezien om lekker ons bedje in te duiken.

na een lekker ontbijtje de canoe maar weer in effe varen en laarzen aan want wij gaan de jungle in te wandelen.. echt helemaal geweldig, veel bomen gezien!!hihi en spinnen en vruchten gegeten en mieren! ja echt. slingeren aan "hoe heete die dinge ook alweer elsbeth linialen??" hihi lianen dus he. toen nog door t drijfzand baggeren, ach no problemo hebben toch laarzen aan, ja gelukkig had ik er net een uitgekozen met een gat erin..hmm fijn bloedzuigers?! ja hoor die zijn hier ook, oke!! nou ja hoort erbij welkom to the jungle.. na uren eindelijk weer zonlicht te zien maar effe een frisse duik gemaakt in de cuyabena river, dit is inclusief pink dolfins,piranhas, slangen, krokodillen en noem maar op.. ach joh ken mij dat skele die beesten slapen toch,dus wieuhiew plons zwemme zwemme heerlijk!!
na een siesta(in de hangmat) tijd voor vissen!! en niet gewone vissen nee piranhas!! jaa zit je dan met je lange stok en draad en haak(=hengel)euhmm vlees ja dat moet aan de haak ach niet aan vieze vingers denken huptee.. zo slinger dat vlees in t water effe met je hengel rommelen zodat de piranhas je door hebben en dan voel je ze der wel aan knabbelen en dan.... hup beet omhoog met die hengel!! bungel de bungel he piranha, ach ik kan dat he;)
daarna midden op de river genoten van een prachtige sunset en de jungle maar weer in. hier mooie tarantula(=dikke spin) uit zijn nestje gelokt en op de hand gehad, ach ja joh ben nu helemaal een met de natuur he..
op de terugweg genoten van de prachtige sterrenhemel, wens doen bij vallende ster.. ooh dat is echt echt prachtig wat een sterren he wauw!
volgende dag weer in de boomstam over t water, effe bij locals gekeken en wat geproeft. bij een speciale boom wezen kijken en ondertussen lekker bruin worden want was lekker weertje.
na siesta( ja sorry is hier normaal ken der ook niks aan doen) anacondas spotten, lekker varen varen over t water diddididii nou wat jeuzelen en bin we mooi fut of net.. euh ooh de guide ziet wat ja ja nou uiteindelijk een ienmienepiene slangetje gezien en ooh ja een tapir, moet heeel speciaal zijn duss, oke nou en toen ook nog wat krokodilletjes en zo wat was wel weer effe leuk..
en daar was de laatste dag alweer vroeg uit de veren voor birdwatching.. ja "have a look at this, it is amazing" kippen in de bomen, gekleurde musjes en woody the woodpecker.. vleermuizen en schildpadden,ja weet t dat zijn geen vogels maar ja die kwamen we ook per ongeluk tegen..
zo nou dat was de jungle toer maar weer op naar huis of niet ach ja de bus maar weer in en gelukkig ging ook deze terugreis niet gesmeert we stonden dit keer drie uren stil omdat er een ongeluk gebeurt was.. VIVA ECUADOR!! hihi hoort erbij now die nacht hadden we nog 3 uurtjes de tijd voor ons heerlijke bed voordat we er weer af moesten voor de volgende trip en wel naar otavalo..
dit is de bekende indianen markt in ecuador hier ofcourse ook effe wat inkopen gedaan en daarna op naar t krater lake.. wat we niet echt konden zien aangezien het volop regende en helemaal bewolkt was, tja je kan niet altijd geluk hebben he.. dus maar weer terug.

de zondags weer op naar de cotopaxy! ik inmiddels ervaren nergens last van, hihi.. dit keer helaas minder mooi weer alleen maar bewolking. wij klimmen en " he waar is die berg jong ik zie niks". yess weer gehaald.ook nu weer op de mountainbikes naar beneden gecrosst en terug naar papagayo voor hot chocolat. hier bleven we de nacht ook slapen, maar eerst in de jacuzzi!! nou hij kon warmer hoor en daar ren je dan in je bikini terug naar je bedje, brr brr..
laatste dagje hier effe paardje rijden. was alweer effe geleden voor mij maar net als fietsen he verleer je niet.. vet in de galop door t land met de cotopaxy op de achtergrong, geweldig..

nou dat waren weer erg vervelende dagen allemaal, vandaag gelukkig rust:) om ons klaar te maken voor de galapagos eilanden..

take care en dikke tut mir (k)

• 13 November 2007 - 21:34

Sanneke:

No Famke, bist die der net an het vervelen he.
    Bist mar stoer bezig!!!!!!
    Wat een avonturen en daar zit ik dan achter mijn computertje veilig voor spinnen slangen en de rest haha
    Geniet er van dit maak je maar 1 keer mee
    en hou ons op de hoogte
    dikke tut san

• 14 November 2007 - 11:45

Monique:

Mirjam, mirjam wat een verhalen weer!!! Jeetje echt super super super. En die enge beesten die spinnen.... grrr zat hier achter de computer en kreeg hier de kriebels al hahahah wat stoer zeg. En wat gezellig dat Elsbeth er nu ook is heel veel plezier en geniet ervan en wacht weer rustig op een volgend spannend verhaal.

xxxx Monique

• 14 November 2007 - 20:22

Marleen:

Getsie wat een enge beesten daar allemaal, krijg je niet overal jeuk? Heel veel plezier op de galapagos eilanden...groetjes Marleen

• 16 November 2007 - 21:21

Finnie:

Geweldig wat je nu weer allemaal hebt meegemaakt en dan is dit het begin nog maar van je reis! Wat komt er allemaal nog meer?! Zeg, geniet er van en we blijven je volgen. groetjes finnie (en de rest)

• 17 November 2007 - 11:56

Detsje:

Hoi Mirjam,
    Wat weer een geweldig verhaal.
    En wat een prachtige foto's staan er op
    de site.
    Zo krijg je een mooie indruk van wat je
    beleeft.
    Hou je taai en veel plezier met de toe-
    komstige belevenissen.
    Groetjes van Detsje.

• 17 November 2007 - 18:20

Inge:

erug leuk verhaal hoor, en mooie foto's, jullie vermaken jullie wel zo te zien!
    suc6 en genietse
    inge

• 18 November 2007 - 11:41

Thea:

goh wat gaat de tijd toch snel je zit er al weer 3 weken toch? vind het gweldig om je verhalen te lezen kan in mijn hoofd alles als een film voorbij zien komen (beetje veel fantasie he) ben niet de enige die het leuk vind ypie volgt je avonturen ook nou groetjes en op naar het volgende verhaal

• 18 November 2007 - 11:51

Marianne:

Heey Mirjam..
    Jeetje wat heb je alweer veel beleefd zeg!!! Ben blij dat je het daar zo naar je zin hebt (tenminste zo te horen wel)!! Ben alleen blij dat we in friesland niet van die enge beesten hebben!! Heel erg veel plezier nog en ik volg je verhalen, leuk!!
    Liefs Marianne

• 18 November 2007 - 19:02

Rolinda:

Ola mirjam, jeetje wat een avonturen heb je al beleefd geweldig om te lezen en de fotos te zien. Stoer hoor spinnen op je arm, piranha vissen achter bussen aan rennen super!!!!!Hahahhahha heel veel plezier verder en wij volgen je op de voet. niet te snel gaan hoor...en genieten
    Knuffels Rolinda en Michel

• 19 November 2007 - 19:59

Piet En Lies:

hoi mirjam,
    zonet samen jou hele verhaal gelezen
    wat heb je al veel meegemaakt.
    hoe lang ben je alweg?
    wateen enge spinnen, enz.
    piet lijkt het machtig,maar ik heb mijn bedenkingen.
    oja.er is weer een wereldburger geboren.
    simon en leoniek hebben op 16-11-07 een zoon gekregen.Syb van 4200 gram. een beste dikke.
    mirjam veel plezierop de galapagos eilanden en we kijken uit naar het volgende verhaal.
    het ga je goed.

omke piet en tante lies

• 20 November 2007 - 12:44

Betty:

Hallo,
    Fijn om te lezen dat je het erg naar je zin hebt met de spinnen en piranhas. Veel plezier verder en we houden je verhalen in gaten.
    Groetjes

Betty, Gerrit en Jesse

• 21 November 2007 - 22:48

Petra:

Heeey hoi!!

Wat een leuke verhalen allemaal!! En wat zit jij daar stiekem te roken op die foto;) haha! We weten alles he;)! Ik krijg hier al de kriebels van al dat ongediertje!Gatsie!
    Nou nog heel veel plezier (wat vast wel zal lukken) en genieten!!

x Petra

• 22 November 2007 - 18:31

Pieter R:

Zo te lezen en te zien aan je foto's heb je het reuze naar je zin.misschien kunnen we daar een henk beginnen.ik zie het wel.

• 02 December 2007 - 18:31

Sijtze En Christien:

hoi Mirjam,
    We zitten regelmatig even op jou website,erg leuk om je zo wat te volgen.
    je hebt ook al veel beleefd,ik weet niet of ik die tarantula wel op m'n hand wilde hebben! (Denk het eigenlijk niet.)Jan Jacob zit op dit moment in China en heeft ook zo'n website. Zo zijn jullie ver weg en toch ook weer dichtbij
    Nou mirjam nog heel veel reisplezier en tot de volgende update.
    Groetjes van Sijtze en Christien

• 02 December 2007 - 19:01

Miep:

Mirjam je lijkt niet op je tante met die spinnetjes en slangetjes zo dicht bij je...
    Dikke avonturen en genoeg te beleven. Leuk die verhalen zo van verre te volgen. Hopelijk lukt het van de Galapos eilanden straks ook de webside te vervolgen. Kijk uit met het aantrekken van je schoenen....groetjes van Miep en de jongens.