Township
Blijf op de hoogte en volg Mirjam
24 Juni 2009 | Zuid-Afrika, Hermanus
Indrukwekkend, absoluut! Na een bezoekje aan de school met blij op commando zingende kinderen, slokje bier drinken in houtenhokje en wandelingetje tussen alle hokken begint mijn maag te knorren en mijn gedachten dwalen af naar het heerlijke warme bakje cappuchino met vers broodje wat ik straks zal nemen. Op de terugreis gaat het niet meer over hoe het vroeger allemaal is begonnen maar over de nieuw te bouwen voetbal stadion voor het WK volgend jaar zomer. Gekke wereld ha!!
Die nacht begint het te stormen, ja want het is winter hier in Zuid Afrika. Niet gedacht zeker want je denkt al gauw aan heet weer, zwarte volkstammen en wilde dieren als je het woord Afrika hoort. Nee! Omdat Zuid Afrika op het zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen omgedraaid, tijdverschil is er niet en het Suid Afrikaans is best te verstaan, klinkt beetje als gebrekkig nederlands.
Dus nou zou je denken waarom gaan wij in de nederlandse zomer naar een land waar het winter is??! ja goeie vraag! :) Nou ja meer omdat het wildlife dan beter en meer te spotten is. Want het lijkt Sito(en mij ook) geweldig om witte haaien te spotten in een ijzeren kooi, walvissen voor bij zien zwemmen en wie weet wat nog meer. Nou de locatie, daar zijn we. In Hermanus, een schattig klein dorpje met toch zeker het enige te doen SHARK DIVING!! Maar niet wanneer het stormt en het water, de atlantische oceaan, meters hoge golven maakt. Hahahah en dat is nu!!! Ach gelukkig heb ik altijd nog mijn goede lijf, dus een goed leven...
Het is niet anders, wij zullen niet klagen dat we de hele dag wat omslenteren in het dorpje met zo nu en dan wat internetten, hier en daar een bakkie koffie, biertje drinken in zebra kroeg en onze buikjes te vullen in het beste steak restaurant of town. Dit is backpacken!! Zou het idereen aanraden om het zeker eens in zijn leven te gaan doen, gewoon voor het gevoel!!
Ooh got to go now, slenter time is calling:)
Cheers,
Mirjam
p.s. zal proberen foto's bij te voegen voor het complete plaatje maar ja niet alles werkt altijd zoals je het soms zou willen!!
24 Juni 2009 - 19:59
Kees En Henny:
Ha Mirjam,
Wy hoopje dat de stoarm him gau deljaan sil sadat jim nei de haaien kinne!
Wat in leventsje hawwe jim der net? Geweldich!
Leafs,
27 Juni 2009 - 22:53
Thea:
he meid
jeetje al weer een hele reis zeg, wist nie eens dat je naar afrika ging. kreeg van de week een mailtje binnen van waarbenjij.nl dat je weer aan t schrijven was. ben er maar ff voor gaan zitten, en wou beleef t weer helemaal mee. leuke foto's trouwens ook. kijk uit naar t volgende verhaal.
groetjes thea -
30 Juni 2009 - 13:36
Marleen:
Hey Afrikaantjes!
Ik keek eens even goed in mijn ongewenste mail. Huh waar ben jij mail... dat is toch dat van Mirjam.....effe kijken en ja hoor. Leuk hoor om de verhalen even te lezen. Ik hoor het wel, jullie vermaken je prima. Een maand is zeker te kort..... ha ha. Ik heb mijn Oerol vakantie er al weer een dikke week opzitten. Dat was erg leuk, veel bandjes gehoord/ gezien. Mooi weer gehad, errug vervelend hi hi...
Nou tot gauw!!! Heel veel plezier nog!!!! En voorzichtig he bij de wilde dieren ha ha.
Groetjes marleen